Op 27 februari heeft wethouder Hans van Agteren van Enschede het startsein gegeven voor ‘Jouw school zonder afval’, een gezamenlijk project van Twente Milieu en de scholen van VCO en Consent in de regio.

De officiële aftrap vond plaats op CBS Ouverture in Glanerbrug. De wethouder activeerde met een druk op de knop de website www.twentezonderafval.nl waar de leerlingen van groep 1 tot en met 8 alles kunnen vinden over het scheiden van afval. Leerlingen van de deelnemende scholen zullen de komende vier weken  aan de slag gaan met het scheiden van afval, waarbij ook weekopdrachten worden ingezet. Daarbij leren ze onder andere over het hergebruik van afvalstromen, waarbij afval weer als grondstof wordt gebruikt.

Elke schooldag worden de drie afvalstromen – verpakkingen, papier en restafval – per groep gewogen en ingevoerd op de website. Groepen en scholen kunnen onderling zien wie uiteindelijk het beste aan afval scheiden doet en wie het minste restafval overhoudt.

Het project wordt op vrijdag 24 maart – de dag voor de landelijke opschoondag – afgesloten, waarbij het zwerfafval rondom de scholen wordt opgeruimd.