Goed onderwijs is eigenlijk direct aansluiten bij de talenten van de kinderen. In veel gevallen gaat dat goed, maar niet altijd. Sommige kinderen hebben specifieke onderwijsbehoeften. Daarvoor is Passend Onderwijs georganiseerd. Voor kinderen met die specifieke onderwijsbehoefte hebben we tal van mogelijkheden. Voor kinderen die behoefte hebben aan meer uitdaging kennen we binnen VCO diverse Plusklassen op onze scholen.

Zo hebben de Anna van Buren, Drakensteyn en de Willem van Oranje plusklassen. De laatste is ook toegankelijk is voor kinderen van de andere VCO scholen. Ook deze plusklassen zijn op verschillende wijze georganiseerd, zodat er ook weer veel te kiezen is.

Op De Koning is er talentontwikkeling voor elk kind, evenals in het programma van de Willem van Oranje in Enschede Zuid, waarbij we spreken van EXcellent Onderwijs Voor Allen. De school is in ontwikkeling naar EXOVA.

Ook op onze scholen in Haaksbergen en Losser houden we rekening met kinderen die net iets meer nodig hebben. Daarvoor hebben we programma’s waarbij meervoudige intelligentie een rol speelt.

In Eibergen is de Plusklas in de afgelopen jaren opgezet. Een nieuwe opzet is daar in ontwikkeling. Vraag naar de mogelijkheden bij de school.