Als verbinding tussen drie bestaande schoolgebouwen, waaronder de Ouverture, is een nieuwbouwvolume geplaatst die de scholen verbindt tot een Integraal Kindcentrum. Naast deze logistieke verbinding zijn er in het nieuwbouwvolume nieuwe klaslokalen gesitueerd, alsmede een gezamenlijke grote keuken. Ook is er huisvesting voor een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf gerealiseerd. Derhalve wordt onder één dak de ontwikkeling aangeboden voor kinderen van 0 tot 12 jaar, de definitie van een Integraal Kindcentrum.

Het langgerekte verbindingsgebouw heeft een lichte en frisse uitstraling met verticale kleurnuances in de gevel. De entree van het gebouw wordt door de gestucte schoorsteen duidelijk gemarkeerd. Vierkante gevelopeningen van verschillend formaat zijn semi ad random in de gevel geplaatst en hebben alle een aluminium omlijsting.

Naast het nieuwbouwvolume zijn de Ouverture en de andere 2 bestaande scholen binnen dit project in verschillende gradatie gerenoveerd. Vanuit de integrale gedachte is ook aandacht besteedt aan duurzaamheid. Er zijn verschillende subsidies verkregen om het duurzame karakter en de werking daarvan te optimaliseren. Zo zijn PV-panelen, een pelletkachel en CO2-sturing voor de klaslokalen opgenomen.