Met veel lef hebben de startende leerkrachten van VCO Oost-Nederland afgelopen jaren mooie stappen gemaakt in hun ontwikkeling. Onlangs hebben zij die ontwikkeling gepresenteerd waarna zij het certificaat “basisbekwaam” uit handen van het college van bestuur hebben ontvangen.

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat rond de 30 % van de startende leerkrachten binnen de eerste vijf jaar van hun carrière het onderwijs verlaten. Dit is voor het onderwijs een groot dilemma, zeker nu het leerkrachtentekort steeds groter wordt. VCO heeft om die startende collega´s te steunen een begeleidingstraject opgezet. Onder begeleiding van de starterscoach, werken zij aan hun persoonlijke én professionele ontwikkeling.

“VCO is bijzonder trots op deze collega’s en de stappen die ze hebben genomen om te komen tot deze ontwikkeling. Zo werken we samen aan een goede vorm van onderwijs waarbinnen de leerlingen én leerkrachten kunnen profiteren van gedegen begeleiding en onderwijs.” aldus de heer Meuzelaar, interim bestuurder van de stichting.

Professionalisering is een van de speerpunten van Stichting VCO Oost-Nederland. De stichting stimuleert leerkrachten om zich te blijven ontwikkelen binnen hun onderwijskundig vakgebied. De manier waarop zij dat geregeld hebben voor start-bekwame leerkrachten, leerkrachten die 1 tot 3 jaar zijn afgestudeerd, is binnen het onderwijs een nieuwe ontwikkeling.