Hoe gaat dat in z’n werk? Alle scholen in Nederland worden ongeveer elke 4 jaar door de inspectie bezocht. Als de inspectie vindt dat het onderwijs op een school in orde is krijgt de school een ‘basisarrangement’ . Een school krijgt dan op verschillende onderdelen een soort rapportcijfer. Een onvoldoende, voldoende of goed. Zijn de meeste cijfers voldoende of goed. Dan krijgt de school het ‘voldoende basisarrangement’; 90% van de scholen in Nederland heeft dat. De rest is zwak of goed.

Nu heeft een VCO school, CBS De Koning, een bezoek aangevraagd om een extra waardering GOED van de inspectie te krijgen. Dat onderzoek is voor de herfstvakantie geweest en ze hebben de waardering GOED gekregen. Ze horen dus nu bij de beste scholen van Nederland! We zijn hier ontzettend trots op.

Op De Koning werken de collega’s hard om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Zo geven ze veel complimenten, zodat ze zich goed voelen en daardoor verder komen met het leren op school. Deze keer is het compliment voor het team van De Koning. Van de onderwijsinspectie!